Ir al contenido

Pilule sau bomboane

13/08/2013

 Se spune  ca pastilele sunt nocive si ucid. Dar, ne sunt prescrise de catre cei care pretind ca ne ajuta  cand de fapt ne testeaza, suntem dependenti de ele si nu putem fara uneori .Se mai spune ca medicamentele de pe piata sunt cam de doua feluri : cele care ne ucid lent si care ne ucid rapid. Concluzia: oricum murim.

 Fara sa vreau , am citit pe undeva pe net ca sunt anumite medicamente, din care ne-am facut un prost obicei in a le utiliza si care sunt cu adevarat nocive.Nu cred ca este un subiect atat de nou , stiu ca s-a si mediatizat intr-o zi despre ,insa….inca le folosim.

Primul pe lista este “medicamentul saracului” sau celebrul Algocalmin.  Pretul mic l-a transformat in calmantul nr. 1 pentru romani. Un adevarat “medicament al saracului”, spun medicii.Algocalminul se mai numeste si algozone. modificare a numelui suferita de cativa ani incoace.

De curand s- a restrictionat eliberarea  algocalminului fara prescriptie medicala. Cu toate acestea, algocalminul este regasit in aproape fiecare cutie medicala din casa romanului . Majoritatea tarilor europene l-au interzis de mai multi ani. Studiile au demostrat ca metamizolul din algocalmin poate provoca o boala fatala, numita agranulocitoza, o boala. mortala care debuteaza ca o infectie supraacuta. Boala distruge celulele din maduva osoasa, altfel spus . tratarea durerilor de cap cu algocalmin duce la distrugerea sangelui.

Urmatoarele pe lista sunt Piafenul (metamizol si antispastic) este cel mai riscant de administrat si Benalgin, un calmant pe baza de matamizol si cofeina.Ambele se vand la liber in farmaciile romanesti, fara niciun fel de restrictii.

Aulinul este un alt medicament care poate ucide si totusi este vandut la liber in farmaciile romanesti. Mai grav, Aulinul este vandut si in formele sale pentru copii (pediatrice) cu toate ca riscul este si mai mare.Aulinul este recomandat pentru tratamentul durerii si inflamatiei asociate osteoartritelor, entorselor si luxatiilor, durerilor menstruale. Aulin se numara printre cele mai cautate si utilizate medicamente in Romania, datorita efectelor sale calmante imediate. Putini insa stiu ca substanta activa continuta de Aulin, denumita nimesulid, poate fi. mortala.

Ehee si daca ar fi sa mai si continui as ajunge inevitabil la o singura concluzie : ceea ce se pretinde ce ne ajuta , de fapt ne ucide.Si ce este mai grav , este faptul ca de cele mai multe ori alegemm sa o facem cu mana noastra.

Recunosc, sunt o fiinta umana, care merge de bunavoie la farmaci,e atunci cand are o problema si nu la medic.Iertare Doamne dar am ajuns la concluzia ca se merita la medic….dar cand ma depaseste.Stiu ca este cel mai gresit mod dar …..am fost dezamagita de cele mai multe ori si ….

One Comment
  1. Si eu stiam de aceste pastile letale. Omul la durere, ar lua si cocaina numai ca sa ii treaca!

Agregar un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: