Skip to content

O poveste

04/12/2012

 Se spune din batrani, ca in noaptea de 5 spre 6 decembrie Moş Nicolae vine la geamuri şi vede copiii care sunt cuminţi, lasandu-le in cizmuliţe dulcuri şi alte daruri. Spre deosebire de Moş Craciun, Moş Nicolae nu se arata niciodata iar copiii care au fost cuminţi vor gasi in ghetuţe diverse cadouri.                                                                        

646x404

 

 

 

 

 

 

Copiii cuminti primesc dulciuri si jucarii, iar cei rai, nuieluse”.

Tradiţia spune că insuşi Sfantul Nicolae a ajutat trei fete sarmane din oraşul sau, aducandu-le în dar noaptea, fara a fi vazut, daruri de zestre. Casa în care locuiau cele trei fete sarmane era una saracacioasa, tatal acestora planuind  sa le vanda pentru a scapa de lipsuri. 
 
Sfantul Nicolae a auzit  nenorocirea fetelor şi a familiei, care se petrecea nu departe de locuinţa sa, şi astfel le-a ajutat noaptea pe furiş, aruncand  pe geam in camera fetei celei mari, gata de maritiş,  o punga cu galbeni.  Povestea s-a repetat  şi cand  a venit vremea  de maritiş pentru cea de a doua fata. Insa cand a venit vremea şi celei de a treia, tata lor a stat de paza sa afle cine este acela care face atat mult bine fetelor lui.
 
In noaptea cu pricina, cand tatal  statea la panda, Nicolae  s-a urcat pe casa şi a dat drumul pe horn unei punguliţe cu galbeni, care a ajuns drept într-o şoseta pusa la uscat.Cand tatal fetelor a văzut minunea, a fost rugat de Nicolae sa pastreze secretul, dar desigur acesta nu a putut fi ţinut. De atunci şi pana azi, în fiecare noapte a Sfantului Nicolae, semenii şi oamenii dragi in special copiii primesc daruri de la Moş Nicolae, care spre deosebire de Moş Craciun nu se arata niciodata. 
 Voi ati atarnat sosetele?  🙂

 

 

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: