Skip to content

Spa pentru suflet

13/08/2011

 Viata ca o cafea buna

Un grup de oameni de succes în apogeul carierei lor, toţi având joburi şi poziţii de vis, maşini şi case, au făcut o vizită unui fost profesor din facultate. Discuţia a alunecat treptat spre cât de stresantă şi obositoare e viaţa zi de zi.

Profesorul i-a întrebat dacă vor să bea o cafea bună şi s-a întors din bucatarie cu un vas mare plin cu cafea şi o mulţime de ceşti. Unele erau din porţelan fin, altele din sticlă, plastic, unele arătând normal, altele foarte delicate şi scumpe, unele cu inserţii aurite, altele cu toarta ciobită, şi i-a rugat pe fiecare să se servească.

Când toţi aveau câte o ceaşcă de cafea în mână profesorul le-a zis: Dacă aţi observat fiecare dintre voi a pus cafea în câte o ceaşcă scumpă şi fină lăsând ceştile simple şi ieftine goale pe masă. E normal să vreţi ceea ce e mai bun în viaţă, dar tocmai asta e sursa problemelor şi a stresului pe care îl aveţi zi de zi.

Nu contează ce ceaşcă ai ales, cafeaua are acelaşi gust. Ceaşca nu adaugă nicio calitate cafelei. În cele mai multe cazuri o face doar să fie mai scumpă sau, în alte cazuri, nu putem vedea ce e de fapt înăuntru. Ceea ce aţi vrut voi de fapt a fost cafeaua, nu ceaşca şi totuşi, inconştient, aţi ales cele mai scumpe şi bune ceşti. Şi apoi aţi început să vă uitaţi la ceaşca celuilalt gândindu-vă că e mai frumoasă decât a voastră.

Viaţa e ca o cafea bună: jobul, banii, cariera, maşina, casa, hainele, poziţia în societate sunt ceştile. Doar ne ajută să ne trăim viaţa, dar nu sunt VIAŢA. Hainele pe care le avem, poziţia în societate şi banii nu înseamnă viaţa. Doar ne ajută să trăim viaţa. Nu definesc ceea ce înseamnă viaţa. Din contră, majoritatea oamenilor care au mult, sunt invidioşi pe alţii care au mai mult şi nu reuşesc să se bucure de ceea ce au.

Câteodată concentrându-ne doar pe ceaşcă, uităm să savurăm cafeaua.

Savuraţi cafeaua, nu ceştile! Cei mai fericiţi oameni nu sunt cei care au cele mai multe lucruri. Cei mai fericiţi oameni ştiu să se bucure cât mai mult de ceea ce au, acolo unde au, în momentul prezent. Ei fac viaţa să fie frumoasă.”

Astazi am primit de la un prieten un mesaj de buna dispozitie.Cum din cauza alfabetelor multiple afisate de site-uri , a trebuit sa decodific integral  si sa caut apoi textul pe net.Povestea de mai sus este o preluare. Am sa pun si  sursa  caci mi se pare interesant situ-ul.Eu abia l-am descoperit astazi si sunt sigura ca voi renevi in fiecare zi acolo.

In ciuda starilor mele simultane si alternante pe care nu le pot controla mai mereu sa stiti ca pot fi si pozitiva …chiar daca nu ati gasit aici ceva de genul. 🙂

Reclame
4 comentarii
 1. idrille permalink

  postul tau m-a facut sa vad ce e prioritar momentan in viata mea. si nu, nu e ceasca! 🙂

  • Fiecare alege ce simte…nu neaparat ceasca! 🙂

 2. s-a deschis imediat cum am dat click şi azi…
  deşi tema asta m-a speriat şi pe când îi aparţinea lui Alice in wondernet, pentru că nu izbuteam să-i fac faţă. dar poate nu postezi şi tu poze peste poze, ca ea.
  ador ideea de fericire şi definiţia ei: a te bucura în ciuda tuturor problemelor. pentru mine asta înseamnă fericirea.
  şi să ştii că e drept tot ce spune profu, simbolic, dar dacă privim din punct de vedere real… eu mă bucur şi de ceştile din care-mi beau ciocolata caldă, aşa că eu întotdeauna am ceşti haioase, care să mă amuze…
  săptămână frumoasă să ai…

  • ma bucur sa aud ca nu mai dureaza sa incarce….si mie imi plac cestile care exprima cate ceva…desenate sau…sa nu fie simple!
   O saptamana minunata sa ai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: