Skip to content

Trandafirii

12/03/2011

Flori ce-i drept ..mai scumpe dar care se ofera rar, flori frumoase dar care nu tin mult, flori care nu ar trebui cumparate doar fortat de imprejurare.

Trandafirii rosii                                                

Desi rosul este culoarea favorita in alegerea unui trandafir , de cele mai multe ori , semnificatia trandafirilor rosii este negativa.In crestinism , trandafirul rosu este un simbol al sangelui si agoniei lui Isus.In mitologia greaca , el reprezinta dorinta pasionala , intrucat se spunea ca Aphrodite (Afrodita) a varsat sange pe un trandafir alb atunci cand incerca sa -si ajute iubitul ranit , Adonis.In Persia , se crede ca petalele cazute ale unui trandafir rosu dintr-o gradina sunt un semn de nenoroc.In cultura moderna , trandafirul rosu a devenit o expresie aproape universal acceptata a dragostei profunde si a respectului.

Trandafirii roz

Printre semnificatiile controversate ale trandafirului roz , cea mai raspandita este aceea ca acesta reprezinta gratia si delicatetea.Trandafirii roz sunt folositi adesea pentru a spune „Multumesc” , ei fiind un simbol al recunostiinteo si respectului.Trandafirii de un roz deschis semnifica admiratia si simpatia.In mitologia romana , trandafirii roz au o semnificatie negativa, simbolizand durerea, suferinta si moartea..Atunci cand Rhoanthe a incercat pe cai necinstite sa devina zeita vanatorii si protectoarea femeilor , Apollo a transformat-o intr-un trandafir roz.

Trandafirii albi  

Trandafirii albi au semnificat respectul si modestia inca din perioada crestina medievala.In acea vreme , Fecioara Maria era adesea reprezentata ca un trandafir alb simbolizand puritatea.In Wales , trandafirii albi sunt un insemn al inocentei si tacerii , fiind adesea vazuti pe mormintele unor copii.In traditia indienilor nativi americani , trandafirul alb inseamna securitate si fericire , el fiind specific obiceiurilor de nunta.

Trandafirii galbeni

In cultura moderna , trandafirii galbeni sunt o reprezentare a bucuriei, fericirii , satisfactiei si libertatii .In folclorul islamic , se crede ca trandafirul galben este un simbol al inselaciunii, amagirii si adulterului.

Trandafirii portocalii

Trandafirii portocaliu sunt rezultatul unei combinari genetice a trandafirilor rosii si galbeni.De aceea , ei reprezinta o impletire de entuziasm pur si dorinta pasionala.

Combinatiile au si ele semnificatia lor:

Trandafirii pe ale caror petale se amesteca culorile roz si galben semnifica in mod traditional prietenia si sociabilitatea.

Trandafirii rosii aranjati intr-un buchet cu cei galbeni semnifica bucurie si fericire in toate aspectele unei vieti.

Atunci cand trandafirii rosii sunt amestecati intr-un buchet cu cei albi , acest lucru denota unitate, intelegere si interese comune.

Cu sau fara semnificatie, trandafirii inlocuiesc de cele mai multe ori cuvinte , arta la care nu toti ne pricepem ; gesturi , arta la care nu toti avem gratia cuvenita ; intentia conteaza!

Reclame
8 comentarii
 1. Florile toate sunt frumoase…indiferent de culoare!

 2. si eu am o slabiciune doar pentru trandafirii albi&portocalii.. culmea, cei rosii mi se par mult prea ‘solicitati’ si nu mai sunt atat de speciali 🙂
  Cu toate astea, nu ne-ai spus care-ti place tie 🙂

  • Mie imi plac florile in general…nu am o slabiciune pentru ceva anume dar daca este sa aleg…aleg roz

 3. pe la noi exista si elemente de prost gust mai ales atunci cand le aplica sclipici,licurici sau nu stiu ce alte prostii,asa stricandu-le frumusetea naturala.

  • Siasta este tare adevarat!
   Merci

 4. intotdeauna mi-au placut mai mult trandafirii albi 😀
  ma bucur ca am mai aflat cate ceva pe langa ce mai stiam :*
  o duminica frumoasa! >:D< biiiig hug!

  • Mereu ramane loc de a mai afla ceva in plus.
   Multumesc la fel1

 5. Adevar spui :” Cu sau fara semnificatie, trandafirii inlocuiesc de cele mai multe ori cuvinte… gesturi… intentii. „

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: