Skip to content

A sti sa taci

26/09/2010

Un vechi proverb spune: ”Daca taceai filozof ramaneai” sau….“Tacerea este marea arta a conversaţiei”. Sunt sigura ca fiecare dintre aceste proverbe are si cate un autor si o sa-mi rezerv dreptul de a nu cauta acum…cine le-a…important este greutatea si adevarul lor.

De fapt totul se rezuma la …a sti cum sa taci.Trupul tau trebuie sa stie cum sa taca alaturi de spiritul tau. Gandurile tale trebuie sa invete si ele sa taca pentru a putea asculta si a prelucra tacerea. Important este nu cum vorbesti ci cum taci.Este usor sa aruncam interlocutorului nostru ceea ce ne vine la gura in acel moment , a exploda verbal este apanajul tuturor oamenilor.

Tacerea reprezinta puterea de a te stapani, ceea ce inseamna o victorie asupra ta, stapanirea de sine fiind o virtute.Nu-i usor sa clocoteasca vorbele in tine, sa-ti doresti mai mult ca orice sa spui ce gandesti, chiar daca adevarul va durea.Si totusi sa taci! A sti sa taci cand trebuie nu inseamna nicidecum ca nu ai nimic de spus sau ca nu ai curajul de a da replica.

Tacerea este interpretata in multe feluri. Ea poate insemna nestiinta, diplomatie,  intelepciune, modestie, puritate, decenta, poate insemna pregatirea terenului, disimulare, adormirea simturilor adversarului, distragerea atentiei, o minte mai lenta….

Arta desavarsirii este insa sa taci in tacere!
Ce suntem noi, oamenii? Un tot al gandurilor noastre…
Uneori, fraul acesta poate inseamna doar o amanare a vorbirii pana cand vei aprofunda problema si vei putea s-o talmacesti intr-o forma potrivita.

”   Tacerea este virtutea nebunilor”…deci…invata sa taci atunci cand ar trebui sa vorbesti..uneori!

Anunțuri
3 comentarii
  1. Tacerea de cele mai multe ori e cea mai benefica dar uneori doare atat de mult pt ca nu stii ce gandeste si crede celalalt…poate si conversatia e o solutie mult mai buna…nu doar tacerea!

    • sunt foarte bune ambele situatii daca stii si cand sa le pui in practica.:)

  2. e o stiinta, in cazul in care nu poti schimba nimic si discutiile nu-si mai au rostul. dar daca tacand te vei lovi repetat de aceeasi problema…poate nu asta e solutia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: